Sådan gør du din Scrum sprint-planlægning mere effektiv

Tid er penge. Og derfor skal alle projekter køres effektivt og uden tidsspilde. Det gælder også Scrum-projekter.

Jeg oplever til tider Scrum-masters, som kører ceremonierne rigidt efter det, der står i manualerne. Kører dit team for eksempel med 2-ugers sprint, indkalder Scrum master’en til en 2-3 timers planlægnings-seance.

Men er det absolut nødvendigt at holde dit team som gidsler i en langsommelig og pinefuld flere-timers planlægnings ceremoni? Nej, vel?

Den erfarne og fornuftige Scrum-master kan nøjes med maks en times planlægning i plenum, og hvorfor så bruge 2-3 timer, der går fra deltagernes vigtige arbejdstid? Ja, jeg mener det. I nogle tilfælde kan det presses helt ned til en halv time.

Her er et par tips til, hvordan det kan lade sig gøre:

  • God forberedelse via separat grooming af alle stories, enhancements og tasks, som involverer dem fra teamet, der er relevante
  • Separat speed-grooming mellem PO og enkelte fra teamet, som har en nøglerolle i næste sprint
  • I tilfælde af offshore team (eller del af teamet!) anvend https://www.planitpoker.com/ som pointing tool – det speeder hele processen op!

Konklusionen er, at det er muligt at holde kortere planning-møder ved at være godt forberedt up front, og planlægge og groome kontinuerligt. Desuden er der tid at spare ved at pakke ceremonierne i “lean tankegang”.

Hvordan sikrer du, at tiden bruges effektivt i dine Scrum-projekter?

Skriv et svar

Translate now! »